Novedad de Montena: GOTHOLÀNDIA, de Pep Blay

Gotholàndia de Pep Blay
Nota de prensa:


PRIMERA INCURSIÓ EN LA LITERATURA JUVENIL DEL PERIODISTA MUSICAL PEP BLAY.
Tots nosaltres sabem qui és l’enxaneta i potser fins i tot podríem dir com és un cabraboc, però coneixem qui és la Molsosa, el Pare Llop o Na Pesanta?
Aquest llibre, ple de mites i llegendes catalanes, ens endinsa en un trepidant joc de realitat i ficció, dos plànols que es desdibuixen contínuament. Els dos protagonistes principals són un adolescent batejat amb el sobrenom de “El Piles” i el seu oncle Fric, pertanyents a dues generacions que semblen no tenir res en comú. L’autor de la novel·la els anirà provocant perquè comencin a adonar-se’n de que es necessiten i que si ajunten les seves forces sumaran punts, tant si parlem de pantalles d’ordinador, de fulls d’un llibre o de la vida real.
Pep Blay ens demostra com les noves tecnologies no han d’estar contraposades als llibres. La impactant imatge d’un videojoc pot ser una aliada perfecta per a la paraula escrita.
Les metàfores entre el Bosc de l’Oblit i la memòria, l’ús del seny, la rauxa, l’esma i la sang per avançar pantalles del videojoc, l’original picada d’ullet al comptador d’estrelles, el ratpenat que actua a l’inrevés de com hauria de fer-ho, demostren que tots —grans, joves i petits— tenim una nova oportunitat d’enriquir el nostre saber popular i evitar que caigui en l’oblit.

SINOPSI
L’Albert es passa tot el dia jugant a videojocs i sembla que no té cap altre al·licient més enllà d’anar passant pantalles. Els llibres i els estudis no estan fets per a ell. La seva mare, farta d’aquesta situació, l’envia durant un estiu amb el seu oncle Fric, un poeta hippy que viu una vida tranquil·la en un poble deshabitat , amb el seu hort i els seus llibres com a companys. Allò que en un principi és un càstig pel noi, es converteix en una aventura vertiginosa que obligarà a oncle i nebot a jugar junts i a involucrar als lectors.
L’AUTOR
Pep Blay (Tarragona, 1966) és escriptor, guionista, poeta, viatger compulsiu i periodista musical. Actualment col·labora en diversos mitjans de comunicació, com Televisió de Catalunya o el diari Avui.
En relació a aquesta novel·la de Montena, Gotholàndia, Pep Blay es confessa apassionat del creador Tim Burton i de tota l’estètica gòtica, de l’època medieval i la seva mitologia.
Com a escriptor, Pep Blay té una trajectòria molt reconeguda en l’àmbit biogràfic musical. És l’autor de la biografia Enrique Bunbury. Lo demás es silencio (Plaza & Janes, 2007) que s’ha convertit en un èxit de crítiques i vendes tant a Espanya com a Mèxic.
També ha publicat la novel·la Vampiria Sound i les biografies de Sopa de Cabra i Els Pets, totes elles a Rosa dels Vents.
PARAULES DE L’AUTOR SOBRE GOTHOLÀNDIA
Volia escriure una novel·la que també agradés als nois a qui normalment no agrada llegir”.
És el primer llibre que s’ha llegit sencer el meu nebot”.
M’interessa molt la comunicació entre generacions”.
Per què tenim sempre com a referents mites anglosaxons tipus Halloween i no ens fixem en els nostres que són tan o més potents?”
La publicació de Gotholàndia coincideix amb la sortida d’un altre llibre— en aquest cas per adults— de Pep Blay, Erótica Mix, a Plaza & Janés. Quatre relats molt diferents sobre les mentides, l’amor, les distàncies, el misteri... que es passegen per un escenari comú, la música i el sexe. Pep Blay ha creat aquesta novel·la amb les seves millors armes, la seva passió per la música i la seva inesgotable imaginació.
TÍTOL: Gotholàndia
Autor: Pep Blay
Col·lecció: Serie Infinita
Editorial : MONTENA
Pàgines: 272

P.V.P. amb IVA: 15,95 €

Data de publicació: 13/03/2009

No hay comentarios:

Archivo del blog